Zeef voor de blini's het boekweitmeel, bakpoeder en zout boven een kom.
Klop de eidooier los met de amandelmelk en giet al roerend bij het meel. Blijf roeren tot je een glad beslag hebt. Klop het eiwit stijf. Spatel voorzichtig door het beslag.
Verhit wat olie in een koekenpan. Schep kleine hoopjes beslag in de pan en bak deze aan weerszijden goudbruin op middelhoog vuur. Flip ze om als er bubbeltjes op komen.
Bestrijk de blini's met hummus en verdeel de zalm erover. Maal er wat peper over en garneer met kiemen.
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Feest
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Zeef voor de blini's het boekweitmeel, bakpoeder en zout boven een kom.
Klop de eidooier los met de amandelmelk en giet al roerend bij het meel. Blijf roeren tot je een glad beslag hebt. Klop het eiwit stijf. Spatel voorzichtig door het beslag.
Verhit wat olie in een koekenpan. Schep kleine hoopjes beslag in de pan en bak deze aan weerszijden goudbruin op middelhoog vuur. Flip ze om als er bubbeltjes op komen.
Bestrijk de blini's met hummus en verdeel de zalm erover. Maal er wat peper over en garneer met kiemen.