Verhit de olie in een ruime pan op middelhoog vuur. Fruit de sjalotjes ca. 3 minuten aan. Voeg de bloemkoolroosjes toe en blus af met de groentebouillon en de sojacuisine. Breng aan de kook en laat ca. 20 minuten rustig doorkoken en garen.
Pureer intussen in de beker van de staafmixer de olijfolie met de zwarte knoflook, citroensap- en rasp tot een mooie olie.
Pureer de soep met de staafmixer glad. Breng op smaak met zout en peper en warm nog even goed door.
Verdeel de soep over 4 kommen. Swirl de zwarte knoflookolie erover en bestrooi met gehakte macadamia’s.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2024.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Verhit de olie in een ruime pan op middelhoog vuur. Fruit de sjalotjes ca. 3 minuten aan. Voeg de bloemkoolroosjes toe en blus af met de groentebouillon en de sojacuisine. Breng aan de kook en laat ca. 20 minuten rustig doorkoken en garen.
Pureer intussen in de beker van de staafmixer de olijfolie met de zwarte knoflook, citroensap- en rasp tot een mooie olie.
Pureer de soep met de staafmixer glad. Breng op smaak met zout en peper en warm nog even goed door.
Verdeel de soep over 4 kommen. Swirl de zwarte knoflookolie erover en bestrooi met gehakte macadamia’s.