Smelt een klontje boter in een grote pan en bak hierin de stukjes bloemkool op laag vuur ca. 5 minuten.
Giet 2 liter water erbij en breng aan de kook. Breng op smaak met de groentebouillonblokjes en zet het vuur laag. Laat de bloemkool zachtjes gaar worden.
Rooster intussen de walnoten goudbruin in een droge koekenpan. Haal eruit en bak daarna de reepjes ham in een beetje olie een paar minuten in dezelfde pan. Zet opzij.
Pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met zout en peper.
Serveer de soep in kommetjes en garneer met noten en ham.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2017.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Smelt een klontje boter in een grote pan en bak hierin de stukjes bloemkool op laag vuur ca. 5 minuten.
Giet 2 liter water erbij en breng aan de kook. Breng op smaak met de groentebouillonblokjes en zet het vuur laag. Laat de bloemkool zachtjes gaar worden.
Rooster intussen de walnoten goudbruin in een droge koekenpan. Haal eruit en bak daarna de reepjes ham in een beetje olie een paar minuten in dezelfde pan. Zet opzij.
Pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met zout en peper.
Serveer de soep in kommetjes en garneer met noten en ham.