Smelt een beetje boter in een koekenpan en bak hierin de uien met de knoflook en de komijn in ca. 15 minuten zacht en glazig op laag vuur.
Breng ondertussen de bloemkoolroosjes in de bouillon aan de kook in een grote pan met deksel. Zet het vuur klein en laat 10 minuten doorkoken.
Schep het uimengsel bij de bloemkool in de pan. Pureer alles tot een mooie, gladde soep met een staafmixer.
Roer de slagroom door de soep en breng op smaak met worchestershiresaus en eventueel zout en peper (goed proeven, de hoeveelheid hangt af van je eigen smaak).
Voeg, als je de soep te dik vindt, nog een beetje water of bouillon toe en garneer voor het serveren met bieslook, peterselie en eventueel wat komijnzaadjes.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Special.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Smelt een beetje boter in een koekenpan en bak hierin de uien met de knoflook en de komijn in ca. 15 minuten zacht en glazig op laag vuur.
Breng ondertussen de bloemkoolroosjes in de bouillon aan de kook in een grote pan met deksel. Zet het vuur klein en laat 10 minuten doorkoken.
Schep het uimengsel bij de bloemkool in de pan. Pureer alles tot een mooie, gladde soep met een staafmixer.
Roer de slagroom door de soep en breng op smaak met worchestershiresaus en eventueel zout en peper (goed proeven, de hoeveelheid hangt af van je eigen smaak).
Voeg, als je de soep te dik vindt, nog een beetje water of bouillon toe en garneer voor het serveren met bieslook, peterselie en eventueel wat komijnzaadjes.