Leg de peperkorrels in een schone weckpot en schep er de bloemkoolroosjes bovenop.
Meng het zeezout met 500 ml water en roer tot het zout helemaal is opgelost. Giet de pekel over de bloemkoolroosjes. Verzwaar de bloemkool eventueel met bijvoorbeeld een schoteltje om te zorgen dat hij goed onder blijft staan.
sluit d weckpot af zonder rubberring, zodat opgebouwd koolzuurgas kan ontsnappen. Na ca. 4-5 dagen hebben melkzuurbacteriën hun werk gedaan en zijn de bloemkoolroosjes lichtzuur en knapperig.
Tips
Bereidingstijd: 5 minuten + 4 à 5 dagen wachttijd
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Leg de peperkorrels in een schone weckpot en schep er de bloemkoolroosjes bovenop.
Meng het zeezout met 500 ml water en roer tot het zout helemaal is opgelost. Giet de pekel over de bloemkoolroosjes. Verzwaar de bloemkool eventueel met bijvoorbeeld een schoteltje om te zorgen dat hij goed onder blijft staan.
sluit d weckpot af zonder rubberring, zodat opgebouwd koolzuurgas kan ontsnappen. Na ca. 4-5 dagen hebben melkzuurbacteriën hun werk gedaan en zijn de bloemkoolroosjes lichtzuur en knapperig.