Stap voor stap
Voorbereiding
-
Vermaal de bloemkoolroosjes en de plakjes steel in een keukenmachine tot couscous-grootte.
-
Verhit de olijfolie in een pan en bak hierin de bloemkool 5 minuten terwijl je geregeld roert.
-
Doe de bloemkool over in een kom en laat afkoelen.
-
Voeg nu de citroenrasp, gedroogd fruit en noten toe.
-
Voeg de verse kruiden toe en roer alles goed door elkaar.
-
Roer de tahin, uitgeperste knoflook, water en ahornsiroop samen met 1 eetlepel van het uitgeperste citroensap door elkaar tot een gladde dressing.
-
Verdeel de dressing over de couscous en garneer met de granaatappelpitjes.
Tips
Minder waste-idee voor tahin: tahin-yoghurt dip met rauwkost voor gezond snacken
(375 ml dikke Griekse yoghurt, 125 ml zure room, 2 el tahin, 2 tl sesamolie, zout)
Bereidingstijd: 15 minuten
Dit recept is afkomstig van de Ekoplaza campagne