Kook de aardappels gaar in een ruime pan water met zout. Giet af en voeg de room en de boter toe. Prak tot crème met een aardappelstamper en breng op smaak met zout en peper. Houd warm.
Verhit de olie in een bakpan op middelhoog vuur en bak hierin de bloemkoolroosjes gaar en goudbruin in ca. 15 minuten. Blijf regelmatig roeren; breng ze op smaak met zout en peper.
Verdeel de aardappelcrème over 4 borden en schep de bloemkoolroosjes erop. Garneer met ingelegde citroen, macadamianoten en bieslook.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2022.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Kook de aardappels gaar in een ruime pan water met zout. Giet af en voeg de room en de boter toe. Prak tot crème met een aardappelstamper en breng op smaak met zout en peper. Houd warm.
Verhit de olie in een bakpan op middelhoog vuur en bak hierin de bloemkoolroosjes gaar en goudbruin in ca. 15 minuten. Blijf regelmatig roeren; breng ze op smaak met zout en peper.
Verdeel de aardappelcrème over 4 borden en schep de bloemkoolroosjes erop. Garneer met ingelegde citroen, macadamianoten en bieslook.