Breng een ruime pan met water en zout aan de kook. Kook de bloemkoolroosjes in ca. 5 minuten gaar. Giet af maar schenk een beetje van het kookwater in een schaaltje over de abrikozen en laat ze even wellen.
Pureer de abrikozen daarna met het water glad (blender of staafmixer).
Verhit de olie in een pan op middelhoog vuur. Fruit de uien glazig in ca. 3 minuten. Doe de kurkuma erbij en bak 1 minuut mee. Voeg de kikkererwten en de gepureerde abrikozen toe en kook ca. 5 minuten door totdat de saus de gewenste dikte heeft. Warm in de laatste minuten de bloemkool mee. Breng op smaak met zout en peper.
Serveer met bulgur en garneer met peterselie.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2024.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Breng een ruime pan met water en zout aan de kook. Kook de bloemkoolroosjes in ca. 5 minuten gaar. Giet af maar schenk een beetje van het kookwater in een schaaltje over de abrikozen en laat ze even wellen.
Pureer de abrikozen daarna met het water glad (blender of staafmixer).
Verhit de olie in een pan op middelhoog vuur. Fruit de uien glazig in ca. 3 minuten. Doe de kurkuma erbij en bak 1 minuut mee. Voeg de kikkererwten en de gepureerde abrikozen toe en kook ca. 5 minuten door totdat de saus de gewenste dikte heeft. Warm in de laatste minuten de bloemkool mee. Breng op smaak met zout en peper.