Stap voor stap
Voorbereiding
-
Meng het boekweitmeel, de bloem, gist en het zout in een kom door elkaar. Voeg de melk en de eidooiers toe en klop tot een glad beslag. Laat het beslag afgedekt op een warme plek 1 uur rijzen.
-
Klop de eiwitten in een vetvrije kom stijf. Spatel de opgeklopte eiwitten voorzichtig door het gerezen beslag.
-
Verhit een eetlepel olie in een koekenpan. Schep steeds 3 of 4 kleine hoopjes beslag in de pan. Laat rustig bakken op middelhoog vuur tot de bovenkant droog is. Keer ze met behulp van een spatel om en bak ook de andere zijde.
-
Top de blini’s met zeekraal, zure room en haring en garneer met dille en broccocress. Maal er eventueel wat peper over.
Tips
Je maakt meer blini's met het beslag dan je nodig hebt. Je kunt ze prima invriezen.
Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2022.