Klop 5 eieren met de melk en wat zout en peper los
Verwarm een pan met boter of olie op laag vuur, voeg het eimengsel toe
Maak er een roerei van door er voorzichtig door te roeren met een spatel
Zet het vuur uit zodra de eieren net gaar zijn en roer dan de crème fraîche erdoor
Bak de paddenstoelen in een beetje olie ca. 5 minuten met peper, zout en tijm
Rol het bladerdeeg uit tot een rechthoek, verdeel de lap in de breedte in 6 gelijke banen. Snijd elke baan diagonaal doormidden. Leg de punten in een ronde krans op een met bakpapier beklede bakplaat en laat de brede onderkanten elkaar iets overlappen
Leg de plakjes kaas op de punten van de krans en strooi hier het gewone komijnzaad overheen
Verdeel het roerei er op en daarna de gebakken paddenstoelen zodat je in het midden een mooie ring hebt
Vouw nu voorzichtig elke punt naar binnen zodat het ei-paddenstoelenmengsel bedekt wordt
Klop het extra ei los en bestrijk de krans hiermee
Strooi het nigellazaad erover en bak in 20-25 minuten goudbruin en krokant in de oven
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Feest 2019
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Klop 5 eieren met de melk en wat zout en peper los
Verwarm een pan met boter of olie op laag vuur, voeg het eimengsel toe
Maak er een roerei van door er voorzichtig door te roeren met een spatel
Zet het vuur uit zodra de eieren net gaar zijn en roer dan de crème fraîche erdoor
Bak de paddenstoelen in een beetje olie ca. 5 minuten met peper, zout en tijm
Rol het bladerdeeg uit tot een rechthoek, verdeel de lap in de breedte in 6 gelijke banen. Snijd elke baan diagonaal doormidden. Leg de punten in een ronde krans op een met bakpapier beklede bakplaat en laat de brede onderkanten elkaar iets overlappen
Leg de plakjes kaas op de punten van de krans en strooi hier het gewone komijnzaad overheen
Verdeel het roerei er op en daarna de gebakken paddenstoelen zodat je in het midden een mooie ring hebt
Vouw nu voorzichtig elke punt naar binnen zodat het ei-paddenstoelenmengsel bedekt wordt
Klop het extra ei los en bestrijk de krans hiermee
Strooi het nigellazaad erover en bak in 20-25 minuten goudbruin en krokant in de oven