Stap voor stap
Voorbereiding
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Doe de bietjes in een ovenschaal. Roer de rietsuiker, balsamico en olijfolie door elkaar en meng door de bietjes. Bestrooi met zout, gemalen peper en rozemarijn.
-
Rooster voorgekookte bietjes 10 minuten, verse ± 40 minuten of tot ze gaar zijn. Laat uitlekken in een zeef en afkoelen. Snijd ze daarna in dunne plakjes en verdeel over 4 borden.
-
Schil de peer, verwijder het klokhuis en snijd in dunne partjes en/of stukjes. Besprenkel met citroensap.
-
Schik veldsla en peer op de bietjes. Klop alle dressingingrediënten door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
-
Besprenkel wat dressing over de salade. Maal er eventueel wat extra peper over. Bestrooi met noten.
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Feest
Wijntip: Een Bassac pure rosé in de winter waarom niet? Zeker bij dit gerecht is en rosé gemaakt van typische Zuid-Franse druiven zoals Grenache en met een fijne balans een prima optie