Verpak de bietjes in aluminiumfolie en rooster ze in ca. 40 minuten tot 1 uur in een oven van 175ºC. Verwijder de folie en laat afkoelen.
Meng ondertussen de kruiden in een kom met de geitenkaas en de roomkaas.
Verwijder de kap en de zaadlijsten van de paprika en hak het vruchtvlees heel fijn. Maak op smaak met wat peper en zout en meng er een ½ eetlepel condimento door.
Bekleed de onderkant van de kookringen met plasticfolie en vul ze stevig voor driekwart met het kaasmengsel. Bedek met een laagje paprika. Zet de torentjes ongeveer 1 uur in de vriezer.
Schil de bieten en snijd ze met een scherp mes of goede kaasschaaf in mooie, dunne plakjes.
Maak de borden op: schik de bietenplakjes in een cirkel op de borden en leg de veldsla erop. Neem de torentjes uit de vriezer en houd ze met de zijkant even onder de hete waterkraan zodat de inhoud er makkelijk uitglijdt; verwijder de plasticfolie en plaats ze midden op het bord. Besprenkel met de resterende condimento en serveer.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2019.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Verpak de bietjes in aluminiumfolie en rooster ze in ca. 40 minuten tot 1 uur in een oven van 175ºC. Verwijder de folie en laat afkoelen.
Meng ondertussen de kruiden in een kom met de geitenkaas en de roomkaas.
Verwijder de kap en de zaadlijsten van de paprika en hak het vruchtvlees heel fijn. Maak op smaak met wat peper en zout en meng er een ½ eetlepel condimento door.
Bekleed de onderkant van de kookringen met plasticfolie en vul ze stevig voor driekwart met het kaasmengsel. Bedek met een laagje paprika. Zet de torentjes ongeveer 1 uur in de vriezer.
Schil de bieten en snijd ze met een scherp mes of goede kaasschaaf in mooie, dunne plakjes.
Maak de borden op: schik de bietenplakjes in een cirkel op de borden en leg de veldsla erop. Neem de torentjes uit de vriezer en houd ze met de zijkant even onder de hete waterkraan zodat de inhoud er makkelijk uitglijdt; verwijder de plasticfolie en plaats ze midden op het bord. Besprenkel met de resterende condimento en serveer.