Meng het ei, bloem, zout en bakpoeder met een garde door elkaar. Voeg de helft van de melk toe en roer het beslag glad. Roer de rest van de melk en 1 eetlepel van de bieslook erdoor.
Verhit een beetje olie in een pan en bak van het beslag kleine, goudbruine blini's (ca. 2 minuten per kant).
Trek de zalmfilet met 2 vorken uit elkaar tot grove vlokken en meng met de rest van de bieslook, crème fraîche en citroenrasp. Breng op smaak met zout en peper.
Leg op elke blini een beetje rilettes en garneer met dille en eventueel een klein blaadje sla.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2022.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Meng het ei, bloem, zout en bakpoeder met een garde door elkaar. Voeg de helft van de melk toe en roer het beslag glad. Roer de rest van de melk en 1 eetlepel van de bieslook erdoor.
Verhit een beetje olie in een pan en bak van het beslag kleine, goudbruine blini's (ca. 2 minuten per kant).
Trek de zalmfilet met 2 vorken uit elkaar tot grove vlokken en meng met de rest van de bieslook, crème fraîche en citroenrasp. Breng op smaak met zout en peper.
Leg op elke blini een beetje rilettes en garneer met dille en eventueel een klein blaadje sla.