Bereid eerste de tomatenboter: fruit de sjalot in de olie lichtbruin en voeg de knoflook, het zongedroogde tomaatje, de tomatenpuree en de hot pepper sauce toe. Meng en laat even doorgaren. Doe het mengsel daarna in een kom en schep de bieslook erdoor. Laat afkoelen. Roer de boter erdoor en zet koel weg.
Kook voor de spritsen de aardappelen in licht gezouten water gaar, giet af en laat even droog stomen. Pureer de aardappelen. Verwarm 100 ml van de melk en voeg dit met ½ eetlepel boter, ½ eetlepel tomatenpuree en ½ eetlepel paprikapoeder toe aan de puree. Meng daarna het ei erdoor. Laat afkoelen.
Vul de spuitzak met de puree. Spuit de puree op een met bakpapier beklede ovenplaat zorgvuldig in de vorm van spritsen. Maak er 8 en zet apart.
Snijd de plakken courgette in frites van 10 cm lang.
Giet 100 ml melk in een platte ovenschaal en strooi de bloem vermengd met wat zout en witte peper in een andere platte schaal.
Verwarm de frituurolie (op 180℃). Verwarm de oven voor op 200℃.
Bestrooi de biefstukjes met peper en zout en bak ze op hoog vuur in de boter tot de gewenste gaarheid. Laat daarna even rusten in aluminiumfolie.
Verwarm de aardappelspritsen maximaal 6 minuten in de hete oven.
Leg intussen de courgettefrites in de melk en haal daarna luchtig door het bloemmengsel. Frituur ze in porties tot ze lichtbruin en gaar zijn. Laat uitlekken op keukenpapier.
Leg de biefstukjes op verwarmde borden en garneer met twee spritsen en wat courgettefrites.
Maak met een warme eetlepel quenelles van de tomatenboter (ovaal bolletje) en leg op de biefstuk. Garneer de sprits eventueel met wat gesneden bieslook.
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Feest
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Bereid eerste de tomatenboter: fruit de sjalot in de olie lichtbruin en voeg de knoflook, het zongedroogde tomaatje, de tomatenpuree en de hot pepper sauce toe. Meng en laat even doorgaren. Doe het mengsel daarna in een kom en schep de bieslook erdoor. Laat afkoelen. Roer de boter erdoor en zet koel weg.
Kook voor de spritsen de aardappelen in licht gezouten water gaar, giet af en laat even droog stomen. Pureer de aardappelen. Verwarm 100 ml van de melk en voeg dit met ½ eetlepel boter, ½ eetlepel tomatenpuree en ½ eetlepel paprikapoeder toe aan de puree. Meng daarna het ei erdoor. Laat afkoelen.
Vul de spuitzak met de puree. Spuit de puree op een met bakpapier beklede ovenplaat zorgvuldig in de vorm van spritsen. Maak er 8 en zet apart.
Snijd de plakken courgette in frites van 10 cm lang.
Giet 100 ml melk in een platte ovenschaal en strooi de bloem vermengd met wat zout en witte peper in een andere platte schaal.
Verwarm de frituurolie (op 180℃). Verwarm de oven voor op 200℃.
Bestrooi de biefstukjes met peper en zout en bak ze op hoog vuur in de boter tot de gewenste gaarheid. Laat daarna even rusten in aluminiumfolie.
Verwarm de aardappelspritsen maximaal 6 minuten in de hete oven.
Leg intussen de courgettefrites in de melk en haal daarna luchtig door het bloemmengsel. Frituur ze in porties tot ze lichtbruin en gaar zijn. Laat uitlekken op keukenpapier.
Leg de biefstukjes op verwarmde borden en garneer met twee spritsen en wat courgettefrites.
Maak met een warme eetlepel quenelles van de tomatenboter (ovaal bolletje) en leg op de biefstuk. Garneer de sprits eventueel met wat gesneden bieslook.