Verwarm de oven voor op 220°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Was en snijd de zoete aardappels in grove friet vorm. Voeg het karwijzaad, olijfolie en grofzeezout toe en schep het om zodat alles gelijkmatig verdeeld is. Bak de friet ca. 35 minuten gaar en schep ze om de 10 minuten om.
Voeg in een litermaat de volle yoghurt, witte wijnazijn, eiwit, het gerookte paprikapoeder en fhet zout toe. Mix met behulp van een staafmixer langzaam de zonnebloemolie toe tot dat er een (emulsie) mayonaise ontstaat.
Verdeel de zoete aardappelfrieten over 4 bakjes en garneer ze met de mayonaise, bosui en radijskiemen.
Tips
Bereidingstijd: 45 minuten
Dit recept is afkomstig uit de Ekoplaza campagne
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Bataatfriet met volle yoghurt-mayo en radijskiemen
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 220°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Was en snijd de zoete aardappels in grove friet vorm. Voeg het karwijzaad, olijfolie en grofzeezout toe en schep het om zodat alles gelijkmatig verdeeld is. Bak de friet ca. 35 minuten gaar en schep ze om de 10 minuten om.
Voeg in een litermaat de volle yoghurt, witte wijnazijn, eiwit, het gerookte paprikapoeder en fhet zout toe. Mix met behulp van een staafmixer langzaam de zonnebloemolie toe tot dat er een (emulsie) mayonaise ontstaat.
Verdeel de zoete aardappelfrieten over 4 bakjes en garneer ze met de mayonaise, bosui en radijskiemen.