Kook de bloemkoolroosjes in ca. 10 minuten beetgaar in ruim komend water met een beetje zout. Giet af en leg de roosjes uitgespreid op een schaal zodat ze kunnen afkoelen.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.
Maak een pasta van alle boemboe-ingrediënten in de keukenmachine of blender.
Fruit voor de pindasaus de boemboe 5 minuten op laag vuur in een beetje kokosolie. Voeg de santen toe en laat smelten. Giet 150 ml water erbij en roer de notenpasta erdoor. Breng de saus op smaak met gembersiroop en azijn. Proef op smaak. Check de dikte en voeg eventueel extra water toe of kook heel zachtjes in. Haal van het vuur.
Schik alle groenten op een grote schaal of verdeel over 4 borden. Schenk de saus erover en garneer met ei en selderijblad.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Kook de bloemkoolroosjes in ca. 10 minuten beetgaar in ruim komend water met een beetje zout. Giet af en leg de roosjes uitgespreid op een schaal zodat ze kunnen afkoelen.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.
Maak een pasta van alle boemboe-ingrediënten in de keukenmachine of blender.
Fruit voor de pindasaus de boemboe 5 minuten op laag vuur in een beetje kokosolie. Voeg de santen toe en laat smelten. Giet 150 ml water erbij en roer de notenpasta erdoor. Breng de saus op smaak met gembersiroop en azijn. Proef op smaak. Check de dikte en voeg eventueel extra water toe of kook heel zachtjes in. Haal van het vuur.
Schik alle groenten op een grote schaal of verdeel over 4 borden. Schenk de saus erover en garneer met ei en selderijblad.