Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed een bakvorm van 20 cm doorsnede met bakpapier.
Smelt de chocolade au bain-marie en laat afkoelen.
Meng alle droge ingrediënten voor het deeg in een kom. Meng vervolgens in een andere kom alle natte ingrediënten. Voeg de natte ingrediënten bij de droge en mix tot een glad deeg.
Doe het deeg in de taartvorm en maak deze glad. Bak voor een kleine 30 minuten in de oven en laat afkoelen.
Zet een glazen kom een paar minuutjes in de koelkast. Giet dan het harde deel van de koude kokosmelk in de kom en mix met een mixer tot een luchtig geheel. Voeg de gesmolten chocolade toe en mix tot een geheel. Zet de kom even in de koelkast.
Wanneer de taart volledig is afgekoeld, smeer je de nougat crème er gelijkmatig bovenop. Zet de taart dan terug in de koelkast voor 1-2 uur.
Voeg net voor het serveren de plakjes banaan, gehakte walnoten en de siroop toe.
Tips
Dit recept is afkomstig van iChoc.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed een bakvorm van 20 cm doorsnede met bakpapier.
Smelt de chocolade au bain-marie en laat afkoelen.
Meng alle droge ingrediënten voor het deeg in een kom. Meng vervolgens in een andere kom alle natte ingrediënten. Voeg de natte ingrediënten bij de droge en mix tot een glad deeg.
Doe het deeg in de taartvorm en maak deze glad. Bak voor een kleine 30 minuten in de oven en laat afkoelen.
Zet een glazen kom een paar minuutjes in de koelkast. Giet dan het harde deel van de koude kokosmelk in de kom en mix met een mixer tot een luchtig geheel. Voeg de gesmolten chocolade toe en mix tot een geheel. Zet de kom even in de koelkast.
Wanneer de taart volledig is afgekoeld, smeer je de nougat crème er gelijkmatig bovenop. Zet de taart dan terug in de koelkast voor 1-2 uur.
Voeg net voor het serveren de plakjes banaan, gehakte walnoten en de siroop toe.