Week de havergrutten door ze min. 4 uur in een kommetje met ruim water te laten weken met een paar druppels citroensap. Spoel ze hierna af en doe ze in een kom. (Let op: deze stap is niet per se nodig maar als je tijd hebt maakt dit je cake net iets lekkerder!)
Verwarm de oven voor op 180°C.
Voeg de rest van de ingrediënten bij de havergrutten en meng alles goed door elkaar. Prak de banaan fijn met een vork zodat je een glad beslag krijgt. Je kan het ook in de blender doen, maar dan wordt alles wel heel erg fijn en het is lekker als je soms nog een stukje banaan tegenkomt.
Doe de cake in één bakvorm of in ongeveer 6-7 grote muffinvormpjes en strooi hier de fijngehakte nootjes overheen als topping. Bak de cake ca. 40 minuten in de oven.
Bedek na ongeveer 25-30 minuten de cake met aluminiumfolie zodat deze niet zwart wordt. Als je wilt weten of de cake klaar is prik je met een satéprikker in de cake, als er niks meer aan zit is deze klaar! Tadaaa!
Tips
Dit recept is afkomstig van Meesters van de Halm.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Week de havergrutten door ze min. 4 uur in een kommetje met ruim water te laten weken met een paar druppels citroensap. Spoel ze hierna af en doe ze in een kom. (Let op: deze stap is niet per se nodig maar als je tijd hebt maakt dit je cake net iets lekkerder!)
Verwarm de oven voor op 180°C.
Voeg de rest van de ingrediënten bij de havergrutten en meng alles goed door elkaar. Prak de banaan fijn met een vork zodat je een glad beslag krijgt. Je kan het ook in de blender doen, maar dan wordt alles wel heel erg fijn en het is lekker als je soms nog een stukje banaan tegenkomt.
Doe de cake in één bakvorm of in ongeveer 6-7 grote muffinvormpjes en strooi hier de fijngehakte nootjes overheen als topping. Bak de cake ca. 40 minuten in de oven.
Bedek na ongeveer 25-30 minuten de cake met aluminiumfolie zodat deze niet zwart wordt. Als je wilt weten of de cake klaar is prik je met een satéprikker in de cake, als er niks meer aan zit is deze klaar! Tadaaa!