Blancheer de bimi in ruim kokend water met zout 3 à 4 minuten, giet af en spoel na met koud water.
Snijd de geschilde en gehalveerde avocado in plakjes van ca. 1 cm. Bak deze goudbruin in een koekenpan in 3 eetlepels zonnebloemolie op middelhoog vuur; ca. 2 minuten per kant.
Meng voor de dressing de gembersiroop, tamari en zonnebloemolie in een kommetje.
Doe de slablaadjes in een grote kom, en leg hierop de bimi, avocado, de bosuitjes en chilipeper. Giet de dressing erover en garneer met blaadjes koriander en furikake naar smaak.
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Feest 2019
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Blancheer de bimi in ruim kokend water met zout 3 à 4 minuten, giet af en spoel na met koud water.
Snijd de geschilde en gehalveerde avocado in plakjes van ca. 1 cm. Bak deze goudbruin in een koekenpan in 3 eetlepels zonnebloemolie op middelhoog vuur; ca. 2 minuten per kant.
Meng voor de dressing de gembersiroop, tamari en zonnebloemolie in een kommetje.
Doe de slablaadjes in een grote kom, en leg hierop de bimi, avocado, de bosuitjes en chilipeper. Giet de dressing erover en garneer met blaadjes koriander en furikake naar smaak.