Prak de avocadoblokjes in een ondiepe, platte schaal grof met een pureestamper. Meng er 2 eetlepels van het citroensap en wat zout en peper door.
Rooster het brood in een broodrooster licht goudbruin.
Verhit ondertussen wat olie in een koekenpan en bak de plakjes kastanjechampignon, eventueel wat knoflook, in enkele minuten bruin. Voeg 1 eetlepel citroensap toe en breng op smaak met wat zout en peper.
Verdeel de avocadopuree over het geroosterde brood. Leg er de plakjes champignon op. Bestrooi met bosui en peterselie.
Tips
Dit recept is voor 2-3 personen. Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2023.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Prak de avocadoblokjes in een ondiepe, platte schaal grof met een pureestamper. Meng er 2 eetlepels van het citroensap en wat zout en peper door.
Rooster het brood in een broodrooster licht goudbruin.
Verhit ondertussen wat olie in een koekenpan en bak de plakjes kastanjechampignon, eventueel wat knoflook, in enkele minuten bruin. Voeg 1 eetlepel citroensap toe en breng op smaak met wat zout en peper.
Verdeel de avocadopuree over het geroosterde brood. Leg er de plakjes champignon op. Bestrooi met bosui en peterselie.