Halveer de avocado's en verwijder schil en pit met behulp van een lepel. Pureer het vruchtvlees in de keukenmachine met de crème fraîche, limoensap, knoflook en olijfolie tot je een gladde crème hebt. Breng op smaak met zout en peper.
Leg de radijsplakjes in een kommetje, overgiet met de sushiazijn en zet in de koelkast.
Breng een ruime pan water met zout aan de kook en blancheer hierin de bimi in 4 minuten beetgaar. Spoel koud af.
Verdeel de avocadocrème over 4 borden en leg hierop de zalm, bimi, radijs en dotjes geitenhangop.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2021.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Halveer de avocado's en verwijder schil en pit met behulp van een lepel. Pureer het vruchtvlees in de keukenmachine met de crème fraîche, limoensap, knoflook en olijfolie tot je een gladde crème hebt. Breng op smaak met zout en peper.
Leg de radijsplakjes in een kommetje, overgiet met de sushiazijn en zet in de koelkast.
Breng een ruime pan water met zout aan de kook en blancheer hierin de bimi in 4 minuten beetgaar. Spoel koud af.
Verdeel de avocadocrème over 4 borden en leg hierop de zalm, bimi, radijs en dotjes geitenhangop.