Giet het limoensap in de keukenmachine. Snijd de avocado's in de lengte doormidden, verwijder de pit en pel de schil eraf. Doe de avocadohelften bij het sap en pureer. Voeg de melk, de kokosmelk en de agavesiroop toe en pureer tot een zalige massa.
Draai ijs van het mengsel in een ijsmachine (volg de gebruiksaanwijzing) of stort de massa in een aardewerken kom (die je ruim van tevoren in de diepvries hebt gezet) en zet in de vriezer. Roer het mengsel elk half uur goed door om de ijskristallen te breken, net zolang tot het ijs klaar is, minimaal 3 uur.
Giet voor de reling 30 ml water met balsamico en de agavesiroop in een steelpannetje. Verwarm de vlierstof tot tegen het kookpunt. Voeg de rode peperreepjes toe. Haal van het vuur en laat afkoelen.
Snijd het tangovruchtvlees in de lengte langs de platte pit af en snijd in blokjes van 1 cm. Voeg toe aan de afgekoelde vloeistof.
Snijd de aardbeien in vieren of tweeën als ze kleiner zijn en voeg ook toe. Meng alles door elkaar.
Zet het ijs een uur voor het opdienen in de koelkast. Neem 4 diepe borden of grote coupes, vul met de reling en schep een mooie bol ijs in het midden.
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Zomer
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Giet het limoensap in de keukenmachine. Snijd de avocado's in de lengte doormidden, verwijder de pit en pel de schil eraf. Doe de avocadohelften bij het sap en pureer. Voeg de melk, de kokosmelk en de agavesiroop toe en pureer tot een zalige massa.
Draai ijs van het mengsel in een ijsmachine (volg de gebruiksaanwijzing) of stort de massa in een aardewerken kom (die je ruim van tevoren in de diepvries hebt gezet) en zet in de vriezer. Roer het mengsel elk half uur goed door om de ijskristallen te breken, net zolang tot het ijs klaar is, minimaal 3 uur.
Giet voor de reling 30 ml water met balsamico en de agavesiroop in een steelpannetje. Verwarm de vlierstof tot tegen het kookpunt. Voeg de rode peperreepjes toe. Haal van het vuur en laat afkoelen.
Snijd het tangovruchtvlees in de lengte langs de platte pit af en snijd in blokjes van 1 cm. Voeg toe aan de afgekoelde vloeistof.
Snijd de aardbeien in vieren of tweeën als ze kleiner zijn en voeg ook toe. Meng alles door elkaar.
Zet het ijs een uur voor het opdienen in de koelkast. Neem 4 diepe borden of grote coupes, vul met de reling en schep een mooie bol ijs in het midden.