Spreid de auberginereepjes uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi ze met de karwijzaadjes, zout en peper en druppel er 2 eetlepels van de olijfolie over. Meng goed door. Rooster in de hete oven voor 20 minuten. Schep de aubergine halverwege een keer om.
Verwarm intussen 2 eetlepels olijfolie in een ruime pan. Fruit hierin de knoflook en sjalot glazig. Voeg de stukjes tomaat en de kikkererwten toe en bak ze op hoog vuur ca. 6 minuten onder voortdurend roeren.
Voeg de tomatenpuree, harissa, paprikapoeder en 50ml water toe, breng aan de kook en zet het vuur laag. Laat zo ca. 15 minuten pruttelen en schep er dan de aubergine door. Breng op smaak met zout en peper.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2023.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Spreid de auberginereepjes uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi ze met de karwijzaadjes, zout en peper en druppel er 2 eetlepels van de olijfolie over. Meng goed door. Rooster in de hete oven voor 20 minuten. Schep de aubergine halverwege een keer om.
Verwarm intussen 2 eetlepels olijfolie in een ruime pan. Fruit hierin de knoflook en sjalot glazig. Voeg de stukjes tomaat en de kikkererwten toe en bak ze op hoog vuur ca. 6 minuten onder voortdurend roeren.
Voeg de tomatenpuree, harissa, paprikapoeder en 50ml water toe, breng aan de kook en zet het vuur laag. Laat zo ca. 15 minuten pruttelen en schep er dan de aubergine door. Breng op smaak met zout en peper.