Fruit de knoflook in een pan met een beetje olie op matig vuur. Voeg de tomaten toe en daarna de basilicumblaadjes. Laat op laag vuur koken totdat de saus flink is ingedikt en breng op smaak met zout en peper.
Giet het vocht van de aubergines af, was het zout eraf en dep ze droog met keukenpapier. Verhit olijfolie (of kokosolie) in één of meerdere koekenpannen en bak de aubergineplakken op hoog vuur aan beide kanten bruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Verwarm de oven voor op 190ºC.
Vul de bodem van een ovenschaal met een laagje tomatensaus. Dek af met een laag aubergine en bestrooi met de twee soorten kaas.
Bouw de lasagne zo verder op en eindig met de kaas. Bak de lasagne in ca. 20 minuten goudbruin en gaar.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Lente
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Fruit de knoflook in een pan met een beetje olie op matig vuur. Voeg de tomaten toe en daarna de basilicumblaadjes. Laat op laag vuur koken totdat de saus flink is ingedikt en breng op smaak met zout en peper.
Giet het vocht van de aubergines af, was het zout eraf en dep ze droog met keukenpapier. Verhit olijfolie (of kokosolie) in één of meerdere koekenpannen en bak de aubergineplakken op hoog vuur aan beide kanten bruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Verwarm de oven voor op 190ºC.
Vul de bodem van een ovenschaal met een laagje tomatensaus. Dek af met een laag aubergine en bestrooi met de twee soorten kaas.
Bouw de lasagne zo verder op en eindig met de kaas. Bak de lasagne in ca. 20 minuten goudbruin en gaar.