Halveer de aubergines in de lengte en snijd het vruchtvlees kruislinks in. Leg ze op een met bakpapier beklede ovenschaal met de snijkant naar boven. Steek in elke halve aubergine een laurierblaadje. Bestrijk met de olijfolie en de knoflook en bestrooi met zout en peper. Gaar de aubergines in de oven voor ca. 45 minuten. Verwijder na afloop de laurierblaadjes.
Puls de gare aubergine in een keukenmachine met de za’atar, peterselie en de limoenrasp en -sap totdat er een mooi mengsel ontstaat. Breng het eventueel op smaak met zout en peper.
Bestrooi de auberginekaviaar met extra za’atar en peterselie. Serveer met het warme naanbrood.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2023.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Halveer de aubergines in de lengte en snijd het vruchtvlees kruislinks in. Leg ze op een met bakpapier beklede ovenschaal met de snijkant naar boven. Steek in elke halve aubergine een laurierblaadje. Bestrijk met de olijfolie en de knoflook en bestrooi met zout en peper. Gaar de aubergines in de oven voor ca. 45 minuten. Verwijder na afloop de laurierblaadjes.
Puls de gare aubergine in een keukenmachine met de za’atar, peterselie en de limoenrasp en -sap totdat er een mooi mengsel ontstaat. Breng het eventueel op smaak met zout en peper.
Bestrooi de auberginekaviaar met extra za’atar en peterselie. Serveer met het warme naanbrood.