Verwarm de oven voor op 200ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier. Breng water aan de kook voor de aardappels. Was de aardappels en kook in 10 minuten gaar.
Was de aubergine en tomaat en snijd in plakjes van 1 cm dik. Giet het water van de mozzarella af en snijd in plakjes. Pel en snipper de ui. Pel de knoflook.
Giet de aardappels af en leg ze op de bakplaat. Prak de aardappels met een vork totdat ze kruimelig zijn. Spreid vervolgens uit over de bakplaat. Druppel olijfolie extra vierge erover en bestrooi met de gesnipperde ui. Pers de knoflook erboven uit en breng op smaak met zout, peper en paprikapoeder. Rooster voor 15 minuten in de voorverwarmde oven. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan.
Gril of bak de aubergineplakjes in een grillpan of koekenpan met een beetje bakolie totdat de aubergine vocht afgeeft en lichtbruin kleurt. Breng op smaak met zout en peper. Maak dan stapeltjes van aubergine, mozzarella en tomaat. Plaats eventueel nog enkele minuten in de oven bij de aardappels.
Serveer de aubergine-tomaat-mozzarella torentjes met de smashed potatoes ernaast.
Tips
Dit recept is afkomstig van Ekomenu
De aubergine torentjes zijn ook erg lekker met verse basilicum.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Verwarm de oven voor op 200ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier. Breng water aan de kook voor de aardappels. Was de aardappels en kook in 10 minuten gaar.
Was de aubergine en tomaat en snijd in plakjes van 1 cm dik. Giet het water van de mozzarella af en snijd in plakjes. Pel en snipper de ui. Pel de knoflook.
Giet de aardappels af en leg ze op de bakplaat. Prak de aardappels met een vork totdat ze kruimelig zijn. Spreid vervolgens uit over de bakplaat. Druppel olijfolie extra vierge erover en bestrooi met de gesnipperde ui. Pers de knoflook erboven uit en breng op smaak met zout, peper en paprikapoeder. Rooster voor 15 minuten in de voorverwarmde oven. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan.
Gril of bak de aubergineplakjes in een grillpan of koekenpan met een beetje bakolie totdat de aubergine vocht afgeeft en lichtbruin kleurt. Breng op smaak met zout en peper. Maak dan stapeltjes van aubergine, mozzarella en tomaat. Plaats eventueel nog enkele minuten in de oven bij de aardappels.
Serveer de aubergine-tomaat-mozzarella torentjes met de smashed potatoes ernaast.