Spreid voor de panko de grove broodkruimels uit over een bakplaat. Rooster droog in de oven, ca. 10 minuten. Laat afkoelen en verkruimel nog wat meer.
Kook de asperges intussen in ruim water met zout in ca. 10 minuten beetgaar. Spoel af met koud water en dep droog.
Splits de eieren en doe de eidooier in een maatbeker en het eiwit in een diep bord. Klop het eiwit lichtjes los. Doe bloem en panko in aparte diepe borden. Paneer de asperges: eerst door de bloem, dan eiwit en dan panko.
Voeg de miso, mosterd, citroensap en zonnebloemolie toe aan de eidooier. Zet de staafmixer stevig op de bodem van de maatbeker en mix totdat alles gemengd is. Als op de bodem een dikke massa ontstaat trek je de staafmixer heel langzaam naar boven zodat je een mooie, egale mayonaise krijgt.
Verwarm de frituurpan tot ca. 175°C. Frituur de asperges in porties goudbruin, 3 à 5 minuten. Serveer met misomayonaise en gehakte peterselie.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2024.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Spreid voor de panko de grove broodkruimels uit over een bakplaat. Rooster droog in de oven, ca. 10 minuten. Laat afkoelen en verkruimel nog wat meer.
Kook de asperges intussen in ruim water met zout in ca. 10 minuten beetgaar. Spoel af met koud water en dep droog.
Splits de eieren en doe de eidooier in een maatbeker en het eiwit in een diep bord. Klop het eiwit lichtjes los. Doe bloem en panko in aparte diepe borden. Paneer de asperges: eerst door de bloem, dan eiwit en dan panko.
Voeg de miso, mosterd, citroensap en zonnebloemolie toe aan de eidooier. Zet de staafmixer stevig op de bodem van de maatbeker en mix totdat alles gemengd is. Als op de bodem een dikke massa ontstaat trek je de staafmixer heel langzaam naar boven zodat je een mooie, egale mayonaise krijgt.
Verwarm de frituurpan tot ca. 175°C. Frituur de asperges in porties goudbruin, 3 à 5 minuten. Serveer met misomayonaise en gehakte peterselie.