Snijd de asperges in stukjes van ca. 2 cm en kook ze gaar in ruim kokend water met zout in ca. 5 minuten. Giet af.
Breng de kookroom ruim op smaak met zout en peper. Meng in een ovenschaal de asperges met de aardappelschijfjes, de uitgebakken spekjes, de kookroom en eventueel de tijm. Strooi als laatste de oude kaas erover.
Bak de gratin goudbruin in de oven voor ca. 25 à 30 minuten.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2023.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Snijd de asperges in stukjes van ca. 2 cm en kook ze gaar in ruim kokend water met zout in ca. 5 minuten. Giet af.
Breng de kookroom ruim op smaak met zout en peper. Meng in een ovenschaal de asperges met de aardappelschijfjes, de uitgebakken spekjes, de kookroom en eventueel de tijm. Strooi als laatste de oude kaas erover.
Bak de gratin goudbruin in de oven voor ca. 25 à 30 minuten.