Meng voor de vulling de appelplakjes met de rozijnen, kaneel en kokosbloesemsuiker.
Maak een stevig deeg van de olijfolie met de boter, kokosbloesemsuiker, volkorenmeel, eidooier en een mespuntje zout. Kneed vooral niet te lang: zodra je een bal van het deeg kunt vormen is het goed. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het 30 minuten rusten in de koelkast.
Bestrooi de ingevette vorm met bloem, zorg dat de bodem en randen met een dun laagje bedekt zijn (overtollig meel eruit kloppen). Bekleed de bodem en randen met het deeg (je hebt niet alles nodig).
Strooi havermout over de deegbodem (om het vocht van de appels te absorberen). Vul daarna met de appelvulling en druk goed aan. Maak lange rolletjes van het overgebleven deeg, druk deze plat en leg ze kruislings over de appels. Gebruik een kwastje om het deeg met eiwit te bestrijken.
Bak de taart in 60 minuten goudbruin in de oven. Serveer naar wens met geslagen (vanille)room.
Tips
Dit recept is afkomstig uit Lekker Weten Lente 2022.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Meng voor de vulling de appelplakjes met de rozijnen, kaneel en kokosbloesemsuiker.
Maak een stevig deeg van de olijfolie met de boter, kokosbloesemsuiker, volkorenmeel, eidooier en een mespuntje zout. Kneed vooral niet te lang: zodra je een bal van het deeg kunt vormen is het goed. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het 30 minuten rusten in de koelkast.
Bestrooi de ingevette vorm met bloem, zorg dat de bodem en randen met een dun laagje bedekt zijn (overtollig meel eruit kloppen). Bekleed de bodem en randen met het deeg (je hebt niet alles nodig).
Strooi havermout over de deegbodem (om het vocht van de appels te absorberen). Vul daarna met de appelvulling en druk goed aan. Maak lange rolletjes van het overgebleven deeg, druk deze plat en leg ze kruislings over de appels. Gebruik een kwastje om het deeg met eiwit te bestrijken.
Bak de taart in 60 minuten goudbruin in de oven. Serveer naar wens met geslagen (vanille)room.