Schil de appels, snijd ze in partjes en verwijder het klokhuis. Snijd de partjes in plakjes en meng deze in een kom met het citroensap.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Klop de eieren in een kom met de suiker tot de suiker is opgelost en het mengsel lichtgeel van kleur is.
Laat ondertussen de boter op heel laag vuur smelten. Haal de boter direct van het vuur zodra de boter gesmolten is.
Giet de boter, terwijl je klopt, bij het eimengsel. Voeg de citroenrasp, het bakmeel, de kaneel en het vanille-extract toe en klop snel door. Meng er daarna de verdunde kwark door.
Schep de appels en de rozijnen door het beslag en stort vervolgens in de springvorm.
Bak de taart in het midden van de oven in ongeveer 55 minuten goudbruin en gaar.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Feest.
Wijntip! Dessertwijn van Stellar Organics. De Muscat druiven worden gedroogd op rooisbosbladeren. Dit geeft een stroperige wijn met kruidige tonen. Heerlijke bij zoete desserts waar rozijnen in gebruikt worden, omdat de wijn zelf in principe ook van rozijnen is gemaakt.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Schil de appels, snijd ze in partjes en verwijder het klokhuis. Snijd de partjes in plakjes en meng deze in een kom met het citroensap.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Klop de eieren in een kom met de suiker tot de suiker is opgelost en het mengsel lichtgeel van kleur is.
Laat ondertussen de boter op heel laag vuur smelten. Haal de boter direct van het vuur zodra de boter gesmolten is.
Giet de boter, terwijl je klopt, bij het eimengsel. Voeg de citroenrasp, het bakmeel, de kaneel en het vanille-extract toe en klop snel door. Meng er daarna de verdunde kwark door.
Schep de appels en de rozijnen door het beslag en stort vervolgens in de springvorm.
Bak de taart in het midden van de oven in ongeveer 55 minuten goudbruin en gaar.