Zeef voor de cake bloem en baksoda. Klop de boter tot lichtgekleurd. Voeg de suiker toe en klop tot een romige massa. Voeg vervolgens één voor één de eieren toe.
Spatel het bloemmengsel beetje bij beetje door het botermengsel en verdeel het cakebeslag over een ingevette bakvorm.
Meng voor de appelvulling suiker en kaneel. Strooi de helft van dit mengsel over de cakebodem. Verdeel de stukjes appel erover en bestrooi met de rest van het kaneelmengsel.
Meng voor de crumble de boter, bloem, suiker, havermout en zout tot een kruimelig deeg. Verdeel over de appelvulling en druk goed aan.
Bak de appelcake in ca. 45 minuten goudbruin in de oven.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Zeef voor de cake bloem en baksoda. Klop de boter tot lichtgekleurd. Voeg de suiker toe en klop tot een romige massa. Voeg vervolgens één voor één de eieren toe.
Spatel het bloemmengsel beetje bij beetje door het botermengsel en verdeel het cakebeslag over een ingevette bakvorm.
Meng voor de appelvulling suiker en kaneel. Strooi de helft van dit mengsel over de cakebodem. Verdeel de stukjes appel erover en bestrooi met de rest van het kaneelmengsel.
Meng voor de crumble de boter, bloem, suiker, havermout en zout tot een kruimelig deeg. Verdeel over de appelvulling en druk goed aan.
Bak de appelcake in ca. 45 minuten goudbruin in de oven.