Stap voor stap
Voorbereiding
-
Verwarm de oven voor op 150°C.
-
Smelt de boter rustig op laag vuur. Voeg de granola, bloem, suiker, kaneel, nootmuskaat en het zout en bakpoeder toe en meng alles. Schep ongeveer driekwart van het mengsel in de vorm en druk aan.
-
Schil de appels (of niter voor een ruwer resultaat), besprenkel ze met een beetje van het citroensap en rasp ze grof. Spreid de appelrasp en de rozijnen uit over het mengsel in de vorm. Verdeel de rest van het granolmengsel en de noten erover maar druk niet aan.
-
Bak ca. 1 uur en 15 minuten in de oven en laat daarna afkoelen.
-
Verwarm de jam in een steelpan en voeg de rest van het citroensap toe. Bestrijk de afgekoelde traybake hiermee. Snijd in vierkantjes
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst.
Dit recept heeft als basis ingrediënt granola van Meesters van de Halm en is enorm veelzijdig. Je kan experimenteren met verschillende soorten granola die Meesters van de Halm aanbieden. Met suikerarm, eiwitrijk en vezelrijk is er dan ook voor ieder wat wils!
Voor 20 stuks