Breng water aan de kook voor de aardappels. Was of schil de aardappels, snijd klein en kook in 15-20 minuten gaar. Giet daarna de aardappels af en vang een deel van het kookvocht op.
Laat de gootsteen vollopen met koud water en was de andijviebladeren. Laat uitlekken in een vergiet en snijd daarna klein. Laat 3/4 van de andijvie 5 minuten meekoken met de aardappels. De rest doen we later rauw door de stamppot.
Pel de ui en snijd klein. Veeg de champignons schoon en snijd in vieren. Verhit bakolie in een koekenpan en bak de ui en champignons al omscheppend bruin en gaar.
Verhit bakolie in een andere koekenpan en bak de vegetarische burgers circa 6 minuten.
Stamp de aardappels grof met een pureestamper en schenk wat kookvocht erbij. Voeg de rest van de andijvie en mosterd toe en schep alles goed door elkaar. Laat de andijvie met de deksel op de pan nog even slinken. Proef en breng op smaak met zout en peper en eventueel nog wat extra mosterd.
Serveer de andijviestamppot met en flinke schep champignon-uienjus en een vegetarische burger.
Tips
Dit recept is afkomstig van Ekomenu
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Breng water aan de kook voor de aardappels. Was of schil de aardappels, snijd klein en kook in 15-20 minuten gaar. Giet daarna de aardappels af en vang een deel van het kookvocht op.
Laat de gootsteen vollopen met koud water en was de andijviebladeren. Laat uitlekken in een vergiet en snijd daarna klein. Laat 3/4 van de andijvie 5 minuten meekoken met de aardappels. De rest doen we later rauw door de stamppot.
Pel de ui en snijd klein. Veeg de champignons schoon en snijd in vieren. Verhit bakolie in een koekenpan en bak de ui en champignons al omscheppend bruin en gaar.
Verhit bakolie in een andere koekenpan en bak de vegetarische burgers circa 6 minuten.
Stamp de aardappels grof met een pureestamper en schenk wat kookvocht erbij. Voeg de rest van de andijvie en mosterd toe en schep alles goed door elkaar. Laat de andijvie met de deksel op de pan nog even slinken. Proef en breng op smaak met zout en peper en eventueel nog wat extra mosterd.
Serveer de andijviestamppot met en flinke schep champignon-uienjus en een vegetarische burger.