Doe de bloem, suiker, boter, sinaasappelrasp en -sap en 2 theelepels van de honing in de keukenmachine en maal tot een kruimelige massa.
Leg de halve ananasschijven dakpansgewijs in een passende, beklede ovenschaal en druppel de rest van de honing erover. Bestrooi met het kruimeldeeg en de tijmblaadjes. Zet de schaal in de oven en bak 20-25 minuten tot de kruimels goudbruin en krokant zijn.
Verdeel de ananas met crumble, tijm en bakvocht over 6 bordjes en serveer met mascarpone.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2018.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Ananas uit de oven met sinaasappelcrumble en mascarpone
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200°C.
Doe de bloem, suiker, boter, sinaasappelrasp en -sap en 2 theelepels van de honing in de keukenmachine en maal tot een kruimelige massa.
Leg de halve ananasschijven dakpansgewijs in een passende, beklede ovenschaal en druppel de rest van de honing erover. Bestrooi met het kruimeldeeg en de tijmblaadjes. Zet de schaal in de oven en bak 20-25 minuten tot de kruimels goudbruin en krokant zijn.
Verdeel de ananas met crumble, tijm en bakvocht over 6 bordjes en serveer met mascarpone.