Verwarm de kookroom en voeg de saffraan toe. Roer goed door, haal van het vuur en laat 30 minuten staan.
Verhit 1 el van de olie in een klein sauspannetje en voeg de sjalot toe. Fruit de sjalot rustig aan en blus dan af met de witte wijn. Laat even koken en voeg dan de saffraanroom toe. Breng op smaak met zout en peper en haal van het vuur.
Bestrooi de mootjes vis met zout en peper en wikkel ze in de rauwe ham.
Verhit de overgebleven olie en bak de vis rustig in ca. 3 minuten per kant gaar.
Leg wat waterkers op 8 lepels en plaats de vispakketjes erbovenop. Schep op elk een lepeltje saffraansaus. Garneer met bieslook.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2021.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Verwarm de kookroom en voeg de saffraan toe. Roer goed door, haal van het vuur en laat 30 minuten staan.
Verhit 1 el van de olie in een klein sauspannetje en voeg de sjalot toe. Fruit de sjalot rustig aan en blus dan af met de witte wijn. Laat even koken en voeg dan de saffraanroom toe. Breng op smaak met zout en peper en haal van het vuur.
Bestrooi de mootjes vis met zout en peper en wikkel ze in de rauwe ham.
Verhit de overgebleven olie en bak de vis rustig in ca. 3 minuten per kant gaar.
Leg wat waterkers op 8 lepels en plaats de vispakketjes erbovenop. Schep op elk een lepeltje saffraansaus. Garneer met bieslook.