Stap voor stap
Voorbereiding
-
Leg de stukken pompoen in een pan en zet ze net onder water. Breng aan de kook en kook de pompoen zacht en gaar. Giet de pompoen af en pureer met een staafmixer. Voeg de andere ingrediënten toe aan de pompoenpuree, behalve de kokosolie, de kiemen en de pesto, en roer tot een dik en glad beslag.
-
Verhit 1 eetlepel kokosolie in een koekenpan. Maak hoopjes van ongeveer 1 flinke eetlepel beslag in de pan en laat ze uitlopen tot kleine, dikke pannenkoekjes. Keer halverwege. Bak door tot al het beslag op is.
-
Serveer de pannenkoekjes belegd met pesto en kiemen.
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Feest
Wijntip! Net als het gerecht heeft deze mousserende Pozzo een zachte en lange smaak en een zachte 'mousse'. Daarnaast kunnen wat tonen van appel, peer en amandelen in de wijn herkend worden.