Maal de havermout in de keukenmachine tot meel. Voeg de bananen toe en blend mee.
Schep de havermout-banaanpap in een kom en klop het ei erdoor. Voeg al kloppend de amandelmelk toe en blijf kloppen tot je een ‘normaal’ pannenkoekenbeslag hebt.
Meng de vanille, het bakpoeder en een snufje zout door het beslag en laat 15 minuten staan; er komen bubbeltjes in het beslag.
Bak in een goed voorverwarmde pan in een beetje olie steeds 3 hoopjes beslag op laag vuur. Laat de pancakes rustig bakken – niet uitsmeren – en draai pas om als er bubbeltjes ontstaan.
Serveer met rietsuiker en ahornsiroop.
Tips
Dit recept is afkomstig uit Lekker Weten Zomer
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Maal de havermout in de keukenmachine tot meel. Voeg de bananen toe en blend mee.
Schep de havermout-banaanpap in een kom en klop het ei erdoor. Voeg al kloppend de amandelmelk toe en blijf kloppen tot je een ‘normaal’ pannenkoekenbeslag hebt.
Meng de vanille, het bakpoeder en een snufje zout door het beslag en laat 15 minuten staan; er komen bubbeltjes in het beslag.
Bak in een goed voorverwarmde pan in een beetje olie steeds 3 hoopjes beslag op laag vuur. Laat de pancakes rustig bakken – niet uitsmeren – en draai pas om als er bubbeltjes ontstaan.