Doe de vijgen samen met 45 gram water en de amandelpasta in een blender en mix tot een gladde massa.
Doe de notenmuesli in een grote kom en voeg hier het amandel-vijgenmengsel aan toe. Meng alles goed door elkaar.
Bekleed een bakvorm van 20x20 cm met bakpapier en verdeel het mengsel in de schaal. Verdeel de amandelen over de onderkant. Druk het mueslimengsel met de amandelen nu stevig aan met de achterkant van een lepel.
Smelt de chocolade en drizzle deze over de repen. Verdeel er wat zoutvlokken overheen voor een heerlijke zout/zoete smaak. Laat de repen 30 minuten in de vriezer, of 2 uur in de koelkast koelen. Hierdoor kun je ze later gemakkelijk in 8 tot 12 gelijkmatige repen snijden.
Tips
Voor 8-12 mueslirepen. Dit recept is afkomstig van Meesters van de Halm.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Doe de vijgen samen met 45 gram water en de amandelpasta in een blender en mix tot een gladde massa.
Doe de notenmuesli in een grote kom en voeg hier het amandel-vijgenmengsel aan toe. Meng alles goed door elkaar.
Bekleed een bakvorm van 20x20 cm met bakpapier en verdeel het mengsel in de schaal. Verdeel de amandelen over de onderkant. Druk het mueslimengsel met de amandelen nu stevig aan met de achterkant van een lepel.
Smelt de chocolade en drizzle deze over de repen. Verdeel er wat zoutvlokken overheen voor een heerlijke zout/zoete smaak. Laat de repen 30 minuten in de vriezer, of 2 uur in de koelkast koelen. Hierdoor kun je ze later gemakkelijk in 8 tot 12 gelijkmatige repen snijden.