Leg de aardappelen met een goede snuf zout in een pan met koud water en breng aan de kook. Kook de aardappelen beetgaar, giet af en laat uitstomen.
Verhit de olie in een pan en bak hierin het komijnzaad en het mosterdzaad heel kort (30 seconden tot 1 minuut). Doe de rode peper, de gember en de helft van de pistachenoten erbij en bak 2 minuten mee. Voeg daarna de ui, een halve theelepel zout en de kurkuma toe en bak de ui in zo’n 5 minuten glazig.
Doe de gekookte aardappelblokjes bij de ui in de pan, samen met 50ml water en de helft van de koriander. Roer goed door en druk een gedeelte (ongeveer een kwart) van de aardappels plat. Warm 5 minuten goed door, schep steeds om. Voeg nog wat water toe als het mengsel te droog wordt. Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de aloo masala over 4 kommetjes en knijp er wat citroensap over uit.
Serveer (naar wens) met een gekookt eitje en naanbrood en garneer met de overgebleven noten en koriander.
Tips
Aloo masala is een Indiase aardappelcurry. Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2023.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Leg de aardappelen met een goede snuf zout in een pan met koud water en breng aan de kook. Kook de aardappelen beetgaar, giet af en laat uitstomen.
Verhit de olie in een pan en bak hierin het komijnzaad en het mosterdzaad heel kort (30 seconden tot 1 minuut). Doe de rode peper, de gember en de helft van de pistachenoten erbij en bak 2 minuten mee. Voeg daarna de ui, een halve theelepel zout en de kurkuma toe en bak de ui in zo’n 5 minuten glazig.
Doe de gekookte aardappelblokjes bij de ui in de pan, samen met 50ml water en de helft van de koriander. Roer goed door en druk een gedeelte (ongeveer een kwart) van de aardappels plat. Warm 5 minuten goed door, schep steeds om. Voeg nog wat water toe als het mengsel te droog wordt. Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de aloo masala over 4 kommetjes en knijp er wat citroensap over uit.
Serveer (naar wens) met een gekookt eitje en naanbrood en garneer met de overgebleven noten en koriander.