Meng 450 ml water met 1 theelepel algenbouillon en nogmaals 450 ml met 2 zakjes groene thee. Laat het even trekken.
Ondertussen kook je de broccoli totdat deze knalgroen is. Giet het af en zet het opzij.
Smelt een klontje Ghee of kokosolie in een pan, pers hier de teentjes knoflook bij, de chilipeper en rasp hier de gember bij. Wanneer dit heerlijk begint te geuren kun je de plakjes shiitake hierbij voegen. Roer het voorzichtig om. Bereidt de soba noedels zoals vermeld op de verpakking.
Verwijder de theezakjes, voeg de thee en de algenbouillon bij de shiitake en doe hier ook 2 eetlepels miso pasta bij. Laat het geheel even doorkoken.
Op de borden kun je de soba noedels met de bouillon en de broccoli mengen. Serveer het geheel met de reepjes nori, rode kool en sesamzaad.
Tips
Als topping:
1⁄4 rode kool op reepjes
2 vellen nori op dunne reepjes
geroosterd sesamzaad.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Meng 450 ml water met 1 theelepel algenbouillon en nogmaals 450 ml met 2 zakjes groene thee. Laat het even trekken.
Ondertussen kook je de broccoli totdat deze knalgroen is. Giet het af en zet het opzij.
Smelt een klontje Ghee of kokosolie in een pan, pers hier de teentjes knoflook bij, de chilipeper en rasp hier de gember bij. Wanneer dit heerlijk begint te geuren kun je de plakjes shiitake hierbij voegen. Roer het voorzichtig om. Bereidt de soba noedels zoals vermeld op de verpakking.
Verwijder de theezakjes, voeg de thee en de algenbouillon bij de shiitake en doe hier ook 2 eetlepels miso pasta bij. Laat het geheel even doorkoken.
Op de borden kun je de soba noedels met de bouillon en de broccoli mengen. Serveer het geheel met de reepjes nori, rode kool en sesamzaad.