Rooster de paprika’s en aubergines met de knoflook in de oven. Haal de paprika’s en knoflook er na 20 minuten uit en de aubergines na 40 minuten. De schil is dan deels geblakerd. Laat de groenten in een met plasticfolie afgedekte kom afkoelen.
Verwijder vel en zaadlijsten van de paprika’s en het vel van de aubergines. Pureer het vruchtvlees met de knoflook in de keukenmachine. Roer de rest van de ingrediënten, behalve de olie, erdoor en giet de olie er daarna langzaam bij. Breng op smaak met zout en pepper.
Schep de ajvar in potjes, bedek met olie en bewaar koel.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Rooster de paprika’s en aubergines met de knoflook in de oven. Haal de paprika’s en knoflook er na 20 minuten uit en de aubergines na 40 minuten. De schil is dan deels geblakerd. Laat de groenten in een met plasticfolie afgedekte kom afkoelen.
Verwijder vel en zaadlijsten van de paprika’s en het vel van de aubergines. Pureer het vruchtvlees met de knoflook in de keukenmachine. Roer de rest van de ingrediënten, behalve de olie, erdoor en giet de olie er daarna langzaam bij. Breng op smaak met zout en pepper.
Schep de ajvar in potjes, bedek met olie en bewaar koel.