Plaats de cashewnoten in een grote kom gevuld met water. Laat de cashewnoten weken voor ongeveer 12 uur op kamertemperatuur.
Scheidt de geweekte cashewnoten van het water en gooi het water weg. Doe de cashewnoten in de blender samen met 50 tot 100 ml water en een snufje zout (afhangende van de dikte van de cashewroom). Als je een zoetere cashewroom wil, dan kan je ook een extra gedroogde abrikoos toevoegen toevoegen in de blender.
Verwarm de oven voor op 160℃.
Mix de gedroogde abrikozen, haver en de overgebleven cashewnoten met 1 lepel water in een keukenmachine totdat je een plakkerig mengsel hebt. De haver en cashewnoten hoeven niet geheel een glad mengsel te zijn als je de krunchy bite wil behouden voor tijdens het eten.
Smeer 4 taartvormpjes en je handen in (maakt het makkelijker om het deeg te kneden omdat het dan niet zo blijft plakken).
Verdeel het deeg in 4 stukken en druk ze in de taartvormpjes.
Plaats de gevulde taartvormpjes in de voorverwarmde oven en bak ze voor ongeveer 15-20 minuten.
Laat de taartjes compleet afkoelen voordat je ze eruit haalt. Vul ze met cashewroom en doe er het verse fruit bovenop.
Tips
Dit recept is gemaakt door: Blogger Nanneke Schreurs
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Abrikozen taartjes met cashew room, aardbeien en passievrucht
Voorbereiding
Plaats de cashewnoten in een grote kom gevuld met water. Laat de cashewnoten weken voor ongeveer 12 uur op kamertemperatuur.
Scheidt de geweekte cashewnoten van het water en gooi het water weg. Doe de cashewnoten in de blender samen met 50 tot 100 ml water en een snufje zout (afhangende van de dikte van de cashewroom). Als je een zoetere cashewroom wil, dan kan je ook een extra gedroogde abrikoos toevoegen toevoegen in de blender.
Verwarm de oven voor op 160℃.
Mix de gedroogde abrikozen, haver en de overgebleven cashewnoten met 1 lepel water in een keukenmachine totdat je een plakkerig mengsel hebt. De haver en cashewnoten hoeven niet geheel een glad mengsel te zijn als je de krunchy bite wil behouden voor tijdens het eten.
Smeer 4 taartvormpjes en je handen in (maakt het makkelijker om het deeg te kneden omdat het dan niet zo blijft plakken).
Verdeel het deeg in 4 stukken en druk ze in de taartvormpjes.
Plaats de gevulde taartvormpjes in de voorverwarmde oven en bak ze voor ongeveer 15-20 minuten.
Laat de taartjes compleet afkoelen voordat je ze eruit haalt. Vul ze met cashewroom en doe er het verse fruit bovenop.