Breng in een ruime kookpan de aardperen, samen met de plantaardige drink, nootmuskaat, bouillonblokjes en water rustig aan de kook. Kook tot de aardpeer gaar is, ca. 20 à 30 minuten. Pureer daarna glad met een staafmixer/hittebestendige blender. Breng op smaak met zout & peper.
Verhit de zonnebloemolie tot ca. 180°C in een pannetje en frituur hierin de kappertjes krokant in ca. 5 minuten. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Schep de soep in kommen en top met de room, kappertjes en gehakte macadamianoten; of geef de topping er apart bij.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2022.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Breng in een ruime kookpan de aardperen, samen met de plantaardige drink, nootmuskaat, bouillonblokjes en water rustig aan de kook. Kook tot de aardpeer gaar is, ca. 20 à 30 minuten. Pureer daarna glad met een staafmixer/hittebestendige blender. Breng op smaak met zout & peper.
Verhit de zonnebloemolie tot ca. 180°C in een pannetje en frituur hierin de kappertjes krokant in ca. 5 minuten. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Schep de soep in kommen en top met de room, kappertjes en gehakte macadamianoten; of geef de topping er apart bij.