Laat de boter smelten (of gebruik olie voor vegan) in een flinke pan en fruit hierin de ui en de bleekselderij een paar minuten. Doe de peen en de aardperen erbij en laat 10 minuten op laag vuur afgedekt stoven.
Giet de groentebouillon erbij en laat 20 minuten op een laag vuur doorkoken.
Pureer de soep met een staafmixer en breng verder op smaak met zout en peper. Garneer met bosui en pompoenpitten.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2023.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Laat de boter smelten (of gebruik olie voor vegan) in een flinke pan en fruit hierin de ui en de bleekselderij een paar minuten. Doe de peen en de aardperen erbij en laat 10 minuten op laag vuur afgedekt stoven.
Giet de groentebouillon erbij en laat 20 minuten op een laag vuur doorkoken.
Pureer de soep met een staafmixer en breng verder op smaak met zout en peper. Garneer met bosui en pompoenpitten.