Zet een vergiet met een dunne, schone (thee)doek op een pan of bak. Giet de yoghurt erin en laat minimaal 4 uur staan om uit te lekken.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Meng speltmeel, amandelmeel, boter, ei, limoensap en rasp goed door elkaar.
Smelt de kokosolie, meng door het meelmengsel en kneed goed door tot een egaal geheel. Voeg wat extra meel toe als het te vochtig is of een beetje water als het te droog is.
Bekleed de ingevette vormpjes met het deeg. Bak de bodems in ± 15 minuten gaar en bruin. Laat daarna afkoelen.
Schraap de yoghurt (nu hangop) uit de doek. Roer er de jam door en vul er de taartbodempjes mee. Garneer met verse aardbeien.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Zet een vergiet met een dunne, schone (thee)doek op een pan of bak. Giet de yoghurt erin en laat minimaal 4 uur staan om uit te lekken.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Meng speltmeel, amandelmeel, boter, ei, limoensap en rasp goed door elkaar.
Smelt de kokosolie, meng door het meelmengsel en kneed goed door tot een egaal geheel. Voeg wat extra meel toe als het te vochtig is of een beetje water als het te droog is.
Bekleed de ingevette vormpjes met het deeg. Bak de bodems in ± 15 minuten gaar en bruin. Laat daarna afkoelen.
Schraap de yoghurt (nu hangop) uit de doek. Roer er de jam door en vul er de taartbodempjes mee. Garneer met verse aardbeien.