BODEM. Maal alles, behalve het ei, in een keukenmachine tot kruimels. Voeg het ei toe en maal tot het meel samenkomt tot een bal. Verpak in plasticfolie en leg 1 uur in de koelkast. Rol het deeg daarna uit op een bebloemd werkblad. Bekleed de vorm ermee. Prik gaatjes in de bodem, dek af met het stuk folie en zet 30 minuten in de vriezer. Verwarm daarna de oven voor op 190°C.
Haal de vorm uit de vriezer en leg er een op maat geknipt stuk bakpapier (prop van maken en openvouwen) op. Vul met bakknikkers of gedroogde peulvruchten en bak 15 minuten blind in de oven. Verwijder knikkers en papier en zet nog ca. 10 minuten in de oven. Bekleed de randen met alufolie als ze te snel bruinen. Haal uit de oven en laat in de vorm afkoelen tot kamertemperatuur.
FRANGIPANE. Mix boter en suiker met een handmixer zacht en luchtig. Voeg het ei toe en mix tot het is opgenomen. Spatel het amandelmeel en de bloem erdoor. Schep op de taartbodem en zet in de oven. Bak 30-40 minuten tot de frangipane gestold is en goudbruin. Laat afkoelen en haal daarna uit de vorm.
TOPPING. Klop de slagroom met de poedersuiker en de vanille tot zachte pieken. Voeg de mascarpone toe en mix door tot stijve pieken. Dit gaat vrij snel. Verspreid over de taart en decoreer met aardbeien, blauwe bessen, munt en pijnboompitjes. Verwarm de jam met 1 el water kort en bestrijk hiermee de aardbeien zodat ze mooi glanzen.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2022.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
BODEM. Maal alles, behalve het ei, in een keukenmachine tot kruimels. Voeg het ei toe en maal tot het meel samenkomt tot een bal. Verpak in plasticfolie en leg 1 uur in de koelkast. Rol het deeg daarna uit op een bebloemd werkblad. Bekleed de vorm ermee. Prik gaatjes in de bodem, dek af met het stuk folie en zet 30 minuten in de vriezer. Verwarm daarna de oven voor op 190°C.
Haal de vorm uit de vriezer en leg er een op maat geknipt stuk bakpapier (prop van maken en openvouwen) op. Vul met bakknikkers of gedroogde peulvruchten en bak 15 minuten blind in de oven. Verwijder knikkers en papier en zet nog ca. 10 minuten in de oven. Bekleed de randen met alufolie als ze te snel bruinen. Haal uit de oven en laat in de vorm afkoelen tot kamertemperatuur.
FRANGIPANE. Mix boter en suiker met een handmixer zacht en luchtig. Voeg het ei toe en mix tot het is opgenomen. Spatel het amandelmeel en de bloem erdoor. Schep op de taartbodem en zet in de oven. Bak 30-40 minuten tot de frangipane gestold is en goudbruin. Laat afkoelen en haal daarna uit de vorm.
TOPPING. Klop de slagroom met de poedersuiker en de vanille tot zachte pieken. Voeg de mascarpone toe en mix door tot stijve pieken. Dit gaat vrij snel. Verspreid over de taart en decoreer met aardbeien, blauwe bessen, munt en pijnboompitjes. Verwarm de jam met 1 el water kort en bestrijk hiermee de aardbeien zodat ze mooi glanzen.