Laat de kefir net zolang uitlekken op een kaasdoek boven een maatbeker tot er 100 ml wei uit gelekt is (je kunt de rest verder laten uitlekken en de lekkere kefir hangop bij het ontbijt of een andere gelegenheid serveren).
Pureer de aardbeien met de staafmixer of in de blender.
Meng de aardbeien met de staafmixer of in de blender.
Meng de aardbeienpulp met de palmsuiker, zwarte peper en de 100 ml wei en roer totdat de suiker volledig is opgelost.
Schenk de limonade in een gesteriliseerde fles, draai de dop er op en laat 3 dagen fermenteren buiten de koelkast. Draai elke dag de dop even los om wat druk te laten ontsnappen. Laat de fles daarna 3 dagen in de koelkast fermenteren; haal ook nu dagelijks de druk eraf. Op dag 7 is de limonade klaar.
Tips
Dit gerecht komt uit Lekker Weten Zomer
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Laat de kefir net zolang uitlekken op een kaasdoek boven een maatbeker tot er 100 ml wei uit gelekt is (je kunt de rest verder laten uitlekken en de lekkere kefir hangop bij het ontbijt of een andere gelegenheid serveren).
Pureer de aardbeien met de staafmixer of in de blender.
Meng de aardbeien met de staafmixer of in de blender.
Meng de aardbeienpulp met de palmsuiker, zwarte peper en de 100 ml wei en roer totdat de suiker volledig is opgelost.
Schenk de limonade in een gesteriliseerde fles, draai de dop er op en laat 3 dagen fermenteren buiten de koelkast. Draai elke dag de dop even los om wat druk te laten ontsnappen. Laat de fles daarna 3 dagen in de koelkast fermenteren; haal ook nu dagelijks de druk eraf. Op dag 7 is de limonade klaar.