Meng in een kom de krokante muesli met het meel, 1 el suiker, gemberpoeder en zout. Giet de gesmolten (vegan) boter erbij en roer totdat je kruimels hebt.
Druk ¾ van het mengsel in de vorm als bodem en bedek met de helft van de aardbeien. Verdeel het maiszetmeel, het citroensap en ½ eetlepel suiker erover. Leg de rest van aardbeien erbovenop en bestrooi met de laatste suiker en de achtergehouden deegkruimels. Je zult nog wat fruit blijven zien.
Bak de taart 35-40 minuten in de oven totdat het fruit bubbelt en de kruimels goudbruin zijn. Laat de taart in de vorm helemaal afkoelen.
Roer een glad glazuur van poedersuiker, vanille en (vegan) melk en drizzle over de taart.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2022.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Meng in een kom de krokante muesli met het meel, 1 el suiker, gemberpoeder en zout. Giet de gesmolten (vegan) boter erbij en roer totdat je kruimels hebt.
Druk ¾ van het mengsel in de vorm als bodem en bedek met de helft van de aardbeien. Verdeel het maiszetmeel, het citroensap en ½ eetlepel suiker erover. Leg de rest van aardbeien erbovenop en bestrooi met de laatste suiker en de achtergehouden deegkruimels. Je zult nog wat fruit blijven zien.
Bak de taart 35-40 minuten in de oven totdat het fruit bubbelt en de kruimels goudbruin zijn. Laat de taart in de vorm helemaal afkoelen.
Roer een glad glazuur van poedersuiker, vanille en (vegan) melk en drizzle over de taart.