Kook de aardappelen gaar zonder zout. Giet af en zet opzij.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Smelt ca. 30 gram van de boter en vet hiermee, met een kwastje, de springvorm ruim in. Bestrooi bodem en zijkanten zorgvuldig met een dun laagje paneermeel en schud het overtollige paneermeel eruit. Plaats de vorm in de koelkast.
Pureer de aardappelen met een knijper. Verwarm de melk.
Maak een egale, smeuïge puree van de aardappelen met de melk, 40 gram boter, de eieren + dooier en 40 gram van de Parmigiano.
Schep de helft van de puree in de springvorm, strijk glad en leg hier de blokjes mozzarella en St. Marcellin op. Schep de rest van de puree erop en strijk de bovenkant glad. Bestrooi licht met paneermeel en leg de resterende boter er in blokjes op.
Bak de soufflé ca. 30 minuten in de oven, waarvan de laatste 5 minuten op 220°C, tot de soufflé mooi bruin gekleurd is.
Rooster intussen de amandelen in de pan lichtbruin en laat afkoelen. Maal ze met de peterselie, de resterende Parmigiano, een snufje zout en de olijfolie met de (staaf)mixer tot een mooie, gladde pesto.
Verwijder de rand van de springvorm en serveer de soufflé als gebakspunten met de pesto en een frisse salade.
Tips
Dit recept komt uit: Lekker Weten Winter 2020
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Kook de aardappelen gaar zonder zout. Giet af en zet opzij.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Smelt ca. 30 gram van de boter en vet hiermee, met een kwastje, de springvorm ruim in. Bestrooi bodem en zijkanten zorgvuldig met een dun laagje paneermeel en schud het overtollige paneermeel eruit. Plaats de vorm in de koelkast.
Pureer de aardappelen met een knijper. Verwarm de melk.
Maak een egale, smeuïge puree van de aardappelen met de melk, 40 gram boter, de eieren + dooier en 40 gram van de Parmigiano.
Schep de helft van de puree in de springvorm, strijk glad en leg hier de blokjes mozzarella en St. Marcellin op. Schep de rest van de puree erop en strijk de bovenkant glad. Bestrooi licht met paneermeel en leg de resterende boter er in blokjes op.
Bak de soufflé ca. 30 minuten in de oven, waarvan de laatste 5 minuten op 220°C, tot de soufflé mooi bruin gekleurd is.
Rooster intussen de amandelen in de pan lichtbruin en laat afkoelen. Maal ze met de peterselie, de resterende Parmigiano, een snufje zout en de olijfolie met de (staaf)mixer tot een mooie, gladde pesto.
Verwijder de rand van de springvorm en serveer de soufflé als gebakspunten met de pesto en een frisse salade.