Haal de zomer in huis met ons heerlijke zomerassortiment!
Aan de slag met seizoensgroenten in de keuken, van de barbecue, in salades, bij je ontbijt en vele andere momenten die perfect passen bij de zomer. Verras je familie of vrienden met allerlei heerlijkheden die de zomer te bieden heeft. We hebben 5x heerlijke zomerrecepten voor je op een rij gezet.
Teler Wim Peeters uit Neer: ''Onze courgettes groeien in de volle Limburgse grond. Om de bodem vruchtbaar te houden wordt deze gevoed met een gras-klavermengsel, compost en vaste mest. De mineralisatie van de meststoffen dienen als voedingsstoffen voor de plant, die daardoor voedingsrijke groenten voortbrengt waar je lekker vitaal bij blijft.
Wijntip! NOA Chardonnay
De courgetti is een goede match voor de NOA Chardonnay, een alcoholvrije witte wijn. De NOA heeft veel rijp/tropisch fruit in de smaak, aangevuld met een frisse ondertoon die hierop goed aansluit.
Met extra weerstand wapen je jezelf beter tegen virussen. Eet je biologisch of biodynamisch geteelde verse groenten dan vergroot je jouw weerstand op een nauurlijke manier. Vitamine C levert een aantoonbare bijdrage aan je weerstand en die vind je volop in broccoli: per 100 gram gekookte broccoli krijg je 38 mg binnen.
Wijntip! Prosecco van Pizzolato
Een fijne combinatie met de prosecco van Pizzolato. De prosecco heeft veel (rijp) fruit in de smaak en een fijne mousse.
Bloemkool is eigenlijk de bloem van de plant, vandaar de naam. Vol goede stoffen, zoals foliumzuur dat voor een goede weerstand zorgt en bijdraagt aan vermindering van vermoeidheid. De glucosinolaten, die in alle koolsoorten zitten, beschermen je lichaam tegen kankerverwekkende stoffen.
Wijntip! ChaGrü van Diwald
Hierbij past een frisse witte wijn, die een 'klein zoetje' heeft zoals de ChaGrü van Diwald. De Chardonnay en de Grüner Veltliner zorgen voor rijpere tonen en een 'klein zoetje' die de pittige kant van het gerecht blust.
Wijntip! Borgoletto Soave
Hierbij drink je de Borgoletto Soave, een frisse witte wijn met veel smaak. Tevens een klassieke combinatie met de mozzarella en basilicum.
Wijntip! Frappato van Santa Tresa.
Hierbij drink je de Frappato van Santa Tresa. Het is een zachte rode wijn die niet overheerst, erg fruitig is met lichte kruidigheid. Licht koelen en hij komt nog beter tot zijn recht!
Powered by AdResults